Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

miércoles, 14 de septiembre de 2011

Acta de l'assemblea del 13 de setembre de 2011

Assemblea 13/9/2011, mamuta parc de la Ciutadella

Ordre del dia
  1. Trobada de barris
  2. Actualització grups de treball
  3. Properes mobilitzacions
  4. Espai per a Feministes Indignades
  5. Metodologia de les assemblees
  6. Sessió N-1
  7. Demandes d’altres col·lectius o organitzacions
------------------------------------------
1. Trobada de barris
Debat sobre l’espai de Feministes Indignades. Quin paper hauria de tenir dins del 15M ? Des d’alguns barris no es contempla que FI participi amb veu i vot dins les trobades de barris. Per tal de preparar la nostra intervenció per a la trobada de barris del dissabte 17 a les 17h a la Plaça Sagrada Família fem una ronda:

Sobre el sentit del nostre espai:
  • FI és un punt de trobada aglutinador que no exclou que als barris es creïn comissions feministes
  • Que l’espai de FI es dissolgués restaria forces i a més a més s’ha de veure quina força feminista hi ha als barris o quines resistències per tal de tenir veu i vot, amb igualtat de condicions que la resta de comissions.
  • Sentit del nostre espai per tal de seguir generant eines teòriques i pràctiques tal i com hi hem fet fins ara
  • Seguir “al servei dels barris” per a possibles demandes
  • Que pugui ser un espai de coordinació entre diferents comissions feministes dels barris. Aquí cal tenir en compte les possibles diferències amb altres comissions feministes o de gènere (per exemple, si és mixta)
  • No hi ha legitimitat per part de ningú per excloure comissions creades al 15M a la vegada que també és important fer un esforç per estar als barris (tenint en compte l’energia que implica!)
  • Aprofitar els tallers i activitats que es fan als barris des de FI per animar a més dones, lesbianes i trans a participar de l’espai
  • El nostre és un espai actiu respecte als barris
  • El feminisme és qualssevol tema i es nodreix d ela reflexió col·lectiva
  • La revolució serà feminista o no serà!
Sobre les propostes de coordinació del moviment (basant-nos amb les propostes de Sants, Raval i Guinardó):
  • La proposta del Raval descarta la participació de les comissions no territorials a la coordinació. Creiem que aquestes comissions donem globalitat al moviment ja que el 15M no és només una lluita localista
  • La coordinació ha de ser flexible i operativa, sobre la proposta de Sants el tema de revisar el mètodes de coordinació cada 6 mesos es podria rebaixar a revisar-ho de cara al desembre
  • També es diu de fer una proposta pròpia de coordinació
  • Que la coordinació no sigui decisòria
  • Diem assemblea de barris però en realitat ara mateix funciona com a assemblea general ja que és on es discuteix l’estructura i continuïtat del 15M (per això hi volem tenir veu i vot)
Ja hi ha un grup creat que es reuneixen divendres per preparar la intervenció, ho intentaran enviar a la llista abans del dissabte tarda per si es creu que s’ha d’afegir alguna cosa important.

2. Actualització grups de treball
  • Llibre: per fer el text col·lectiu es queda el proper dimarts dia 20 a les 18h a la Mamuta (ara no estic segura si he anotat bé el lloc, corregiu-me si no és així!
  • Grup 25Novembre: no s’ha pogut reunir però demà hi ha una reunió
  • Avortament: surt una proposta per a fer a algun equipament de la sanitat pública el dia 28 al matí per diferenciar la diferència entre lo legal i lo real. Falta veure la disponibilitat que hi ha al matí. La propera trobada del grup avortament és el dilluns 19 a les 19:30 a la Mamuta, igualment quedem que enviaran un mail més detallat sobre l’acció.
3. Properes mobilitzacions
Manifestació contra les retallades socials diumenge 18 a les 19h. Fem bloc feminista a les 18:30 al Cap de Drassanes

4. Espai per a FI
Aquest temps no ens dóna temps de tractar-lo a fons, però s’afegeix la proposta d’un Espai Jove Okupat a prop del Fort Pienc.

5. Metodologia de les assemblees
Degut precisament al tema de la metodologia se’ns han allargat altres temes i hem anat canviant les prioritats de l’ordre del dia i aquest punt no s’ha tractat

6. Sessió N-1

A l’anterior assemblea va sortir la proposta de fer una sessió per tal de poder aprendre a fer servir l’eina N-1, es va quedar pel dia dimecres 21, faltaria confirmar lloc i hora i si les que ho van proposar encara els hi va bé fer-ho aquell dia.

7. Demandes externes
  • Una companya ha estat convidada a Bilbao a un congrés de (?) que ja s’havia comentat l’assemblea anterior. Es parla d’aprofitar el què s’està treballant per al llibre.
  • Treballadores Indignades: demà dimecres 14 a les 18:30 es farà la 3a trobada de TI a la facultat d’Història de la UB (davant CCCB). Estan convocats sindicats d’esquerra i alternatius i empreses. Se’ns convida a anar-hi per tal d’aportar una visió feminista en l’àmbit del treball. De les presents durant l’assemblea només hi pot anar la companya que ha vingut a proposar-ho, ens comprometem a enviar-li alguns materials o un llistat de temes sobre feminisme en l’àmbit del treball.
  • Fondo de Mujeres del Mediterráneo. La proposta és trobar-nos 16 o 17 amb elles. Una companya es posarà en contacte amb qui ha fet arribar la proposta.
  • Taula rodona de l’Àrea de Dones de la Fundació Pere Ardiaca. Se’ns demana que confirmem si hi volem participar o no, de moment també està convocada la Plataforma contra la violència de gènere i l’associació Tamaia.
  • La dona que ‘havia ofert a participar ho pensava a través de fer un grup de treball.
  • Es pregunta si tenim més informació sobre aquesta fundació i una companya planteja un conflicte amb certes persones que formen part d’aquesta associació. Arrel d’això es debat com participar o decidir de participar de les propostes externes ( i que tot i que dins del 15M també es puguin donar algunes contradiccions s’afronta amb altres estratègies perquè nosaltres formem part d’aquest moviment). Finalment es decideix de dir que de moment no hi participarem i de trobar un espai per parlar sobre els protocols de participació amb organitzacions alienes.
  • Revista Dones: ja havia enviat un mail prèviament a la llista. Aquest proper número anirà sobre Ecofeminisme i dels diferents feminismes dins dels moviments socials. Passarà 3 preguntes per mail i unes quantes les debatran, hi ha un termini d’uns 10 dies.
PROPERA ASSEMBLEA FI:
DIJOUS 22 a les 18:30 a la Mamuta del Parc de la Ciutadella
S’ha intentat mantenir el què s’havia dit sobre fer una quedada entre setmana i una en cap de setmana però tenint en compte que el cap de setmana del 24/25 són les festes de la mercè al Parc serà difícil reunir-nos i s’ha decidit deixar la següent al dijous.

No hay comentarios:

Publicar un comentario