Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 27 de junio de 2013

28J feminista: Som a tot arreu !

Lesbianes i trans feministes som avui aquí perquè som a tot arreu. Sempre hi som. Som aquí perquè juntes creem, construïm, reivindiquem i aprofitem la nostra ràbia per inventar relacions lliures de les normes heteropatriarcals i capitalistes.

Som aquí perquè només amb un 28 de juny feminista podrem assolir un alliberament sexual real i unes relacions lliures de dinàmiques de poder. Com molts espais de les nostres vides, alguns contextos gais estan mancats de perspectiva feminista. Aquest fet ens cabreja, ens entristeix i, a més, ens avorreix profundament. Ens trobem amb espais plens de misogínia dins un moviment suposadament “LGTB”, però que sovint acaba repetint esquemes de relació jeràrquica i patriarcal, ignorant les nostres realitats. Aquesta és la nostra lluita i aquest és el nostre espai.

Som aquí perquè volem un 28 de juny reivindicatiu, anticapitalista i radical. Front a la dictadura dels mercats i el gir neofeixista de la política, avui més que mai, és el moment de sortir al carrer i organitzar-nos juntes. Reivindiquem la llibertat de viure les nostres sexualitats, els nostres afectes i desitjos sense passar pel filtre del sistema capitalista. No permetrem que s’especuli i es comercialitzi amb els nostres espais d’oci i de relació. No permetrem que l’alliberament sexual i de gènere sigui un reclam exòtic per al consum. Denunciem l'ofensiva institucional i empresarial que amb el “Gay Pride” preten silenciar les nostres reivindicacions i normalitzar la nostra existència. El 28 de juny no està en venda.

Som aquí perquè estem fartes d’aguantar mirades al metro, de que se’ns prengui sempre per heterosexuals, de que se’ns faci fora de la feina o de tenir por de que ho facin, d’haver de sortir de l’armari unes 10 vegades a la setmana, d’explicar que les lesbianes i trans follem i gaudim del sexe, de saber més coses de sexualitat que la nostra ginecòloga, fartes de l’assetjament diari dels babosos que pretenen reconvertir-nos, de la cara de fàstic de les veïnes i dels insults al carrer.Estem fartes de sentir discursos polítics, religiosos, mèdics i socials que ens ignoren, ens oprimeixen, intenten domesticar-nos i fer-nos creure que estem malaltes.

Som aquí perquè volem viure sense tota aquesta lesbo-trans-fòbia; sense masclisme, ni racisme ni classisme ni desigualtats socials de cap mena. Volem unes relacions nascudes dels nostres desitjos, i cada dia creem l’alternativa amb les nostres vides. Tenim la força, tenim les ganes, tenim la il·lusió i entre totes ho fem possible.

Som aquí i avui som molt visibles. Demà ens trobareu al metro, a la cooperativa de consum, a la feina, als centres socials, a les festes del barri, a la OTG, a les places, a les manifestacions, als bars, als sopars familiars, a l’institut, a la universitat, a l’esplai, a la platja. Però, a moltíssimes de nosaltres, mai ens trobareu a la desfilada de la "Gay Pride".



Lesbianes i trans som a tot arreu
Bolleres indignades, bolleres orgulloses, Feministes radicals desobeïm l'heteropatriarcat


No hay comentarios:

Publicar un comentario