Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

martes, 11 de noviembre de 2014

Fira d'Economies Feministes – 14 i 15 de novembre 2014, Barcelona



Fira d'Economia Feminista

Un espai d’economia real, feminista i de proximitat

 

Per què una fira?
Perquè necessitem una economia real feminista per potenciar la redistribució dels ingressos i de la riquesa, les tasques de cura, els sabers i coneixements que totes tenim.
Per posar al centre la vida de les persones i les nostres necessitats. On la producció estigui al servei d’allò que necessitem. I on el valor de les coses el marquin les nostres necessitats, i no un mercat subjecte als interessos del capitalisme.
Per respondre des de la producció responsable i transformadora a les necessitats que tenim de viure la vida, d’una forma digna de ser viscuda.
Per construir una vida bona amb i des de els feminismes.

Quins són els objectius?
Crear un mercat feminista i promoure d’iniciatives econòmiques de producció i distribució des de els feminismes.
Promoure pràctiques de consum solidari, social i alternatiu en els feminismes.
Incidir en el sector de l’economia social i solidària per aconseguir transversalitzar-hi la perspectiva de gènere.
Potenciar i donar suport a la creativitat, la confiança i l’intercanvi dels sabers feministes per satisfer de forma innovadora les necesitats emocionals i materials.
Reivindicar la cultura del fer, el crear i produir.
Quins projectes i iniciatives hi tenen cabuda?
La Fira acollirà iniciatives i pràctiques que s’identifiquin amb els principis i valors de l’economia feminista, social, solidària i alternativa. Ens agradaria que els següents col·lectius i persones us sentíssiu convidades a participar:
– Col.lectius de dones, lesbianes i trans amb valors i pràctiques feministes.
Iniciatives econòmiques amb valor social, solidari i alternatiu que donin suport a la transformació social amb perspectiva de gènere, ètnia i classe.
Propostes pràctiques orientades a la satisfacció de les necessitats materials i emocionals.
Projectes i iniciatives que s’autodenominen feministes.
Professionals amb iniciatives que incorporen la perspectiva de gènere a la seva activitat (metgesses, artesanes, terapeutes, advocades, mestres, artistes, pageses…)


Consulta aquí el programa


La fira tindrà lloc al recinte de Can Batlló, espai veïnal autogestionat situat a la plaça Pelleria (carrer Constitució, 19, cantonada Mossèn Amadeu Oller), al barri de Sants de Barcelona. Aquí trobareu instruccions per arribar-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario