Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 28 de septiembre de 2017

MANIFEST FEMINISTES INDIGNADES 28.o9.2o17 [CAT]

Per l’autodeterminació dels nostres cossos i els nostres pobles, i per les llibertats de Catalunya i un autèntic procés constituent de ruptura amb el 78

Feministes Indignades som una xarxa de dones, lesbianes i trans creada a l’Acampada de Plaça Catalunya durant la revolta ciutadana del 15M de 2011 per rebutjar el cop d’estat dels mercats financers i el segrest de la sobirania dels estats per part del Banc Mundial, del Fons Monetari Internacional i de la Troika, que a cop de reformes i retallades i polítiques d’austeritat empobreixen i maten la població. En el cas de l’estat espanyol, l’agost de 2011 el PP-PSOE va violentar la sobirania popular amb la reforma de l’article 135 de la Constitució (suposadament irreformable) per fixar un límit de dèficit públic.

Feministes Indignades practiquem i recolzem la desobediència civil feminista davant les lleis i les polítiques injustes i il·legítimes: el maig de 2011 vàrem desobeir l’ordre de desallotjar de la Plaça Catalunya a mans de la conselleria d’interior de Convergència i Unió i la prohibició de la Junta Electoral Central d’ocupar places i carrers durant la jornada de reflexió electoral prèvia a les eleccions municipals. El juny de 2011 vàrem desobeir el mandat dels mercats i de la política de la representació, envoltant el Parlament de Catalunya per rebutjar el primer paquet de retallades i reformes d’austeritat impulsat pel govern de CIU; i de l’any 2012 fins avui hem recolzat la Campanya pel Dret a l’Avortament, que crida a la desobediència feminista davant la contrarreforma de la llei d’avortament impulsada pel Ministre Alberto Ruiz Gallardón, que finalment no va aprovar-se, i contra la retallada del dret al propi cos de les menors de 18 anys que volen avortar, que els imposa la obligació d’informar mares, pares o tutors legals.

Feministes Indignades som una xarxa plural on conviuen visions polítiques diverses: algunes ens sentim independentistes; altres, federalistes; altres no creiem en cap estat, ni espanyol ni català. Algunes no ens sentim interpel·lades pel procés sobiranista, altres hi hem participat i l’hem recolzat activament. Hi ha moltes altres que no creiem que aquest sigui el debat i ens declarem feministes en resistència.

Altres estem indignades perquè som migrades i la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república ens impossibilita votar al referèndum, ens treu la capacitat d’esdevenir subjectes polítics, ens conculca la participació i té perilloses semblances amb la racista llei espanyola d’estrangeria.

Defensem l’exercici real dels drets i les llibertats civils, polítiques i socials i estem en resistència front el capitalisme, el racisme, l’heterosexisme, el patriarcat, els fonamentalismes i el feixisme. Recolzem els pobles en resistència i creiem en l’autodeterminació dels nostres cossos i els nostres pobles. 

Volem desmuntar els acords patriarcals, capitalistes i racistes del règim espanyolista del 78.

Des de les nostres resistències volem participar en processos constituents que habilitin democràcies feministes i on participem totes (autòctones i migrades)


Denunciem,

Que les mesures de resposta de l'estat espanyol a la convocatòria del referèndum català de l'1 d'octubre de 2017, han vulnerat drets fonamentals com són: el dret a un judici just i a la tutela judicial efectiva;  el dret a la intimitat, a la inviolabilitat del domicili i la privadesa de les comunicacions; el dret a la llibertat d'expressió i d'informació, i el dret a la llibertat de reunió i manifestació.

Entre les greus actuacions d’aquests dies, destaquem:

      Processament de més de 700 alcaldes i alcaldesses per fer possible la celebració del referèndum de l’1-0 a les instal·lacions municipals; imposició de multes milionàries de tots els membres de la Sindicatura Catalana i amenaces a directors i directores d’escoles que cedeixin les instal·lacions per al referèndum.

      Tancament de pàgines web de la Generalitat i violació del dret de la ciutadania a expressar les seves opinions en una internet lliure, oberta, no censurable ni restringible.
     
      Escorcoll d’impremtes on s’imprimia material del  referèndum i requisa de 1,5 milió de fullets i pòsters, entre ells publicacions oficials del Govern de la Generalitat.
     
      Registres a mitjans de comunicació i identificació de periodistes.
     
      Prohibició de conferències i trobades de debat sobre el dret a decidir a diversos llocs de l’Estat ( Madrid, Vitoria/Gasteiz, Saragossa...).

      Suspensió material de l’autonomia de Catalunya i desplegament d’un estat d’excepció no declarat. Detenció de consellers, treballadors i treballadores públiques acusades de sedició; intervenció econòmica de la Generalitat (Agència Tributària Catalana, Departament d’Economia i Hisenda, Institució de les Lletres Catalanes); intervenció dels Mossos d’Esquadra i imposició d’un comandament únic del Ministeri d’Interior; escorcoll d’instal·lacions i equips informàtics de l’administració pública catalana. L’estat espanyol  està  aplicant de facto l’article 155 de la Constitució.

      Assalt policial il·legal a la seu del partit polític Candidatura d’Unitat Popular i setge de la seu durant set hores per la Policia Nacional. Afavoriment d’abusos policials generalitzats per part de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i les policies locals. Desplegament d’un estat d’excepció de facto amb la destinació de 6000 policies nacionals i guàrdies civils i amb equipament de tipus semimilitar (tanquetes d’aigua) per imposar la por i el terror a la població catalana. I tot pagat amb els nostres impostos.
     
      Imputació per sedició de totes les persones participants a les manifestacions contra la retallada de drets i llibertats.

A més, alertem que durant els darrers dies els grups feixistes s’han manifestat sense problemes ni presència policial als carrers de Barcelona i han perpetrat al menys una agressió, a més d’amenaçar i insultar a diverses persones.


Per tot això,

Fem una crida a la mobilització, la resistència activa no violenta i la desobediència feminista per defensar els drets civils, polítics i socials, i el dret a l’autodeterminació del poble català perquè totes les persones que viuen a Catalunya (siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin) puguin decidir lliurement el seu futur.

Celebrem la resposta massiva i determinada de la societat catalana, per rebutjar a l’estat d’excepció i la retallada de llibertats i drets. Des del dia 20 ens hem mobilitzat sense por i animem a seguir-ho fent. Els carrers seran sempre nostres!

L'1 d'octubre hem de poder votar, però això només és el començament. Reclamem un procés constituent transparent, horitzontal, radicalment democràtic i popular, on totes les persones puguem construir una república lliure de patriarcat, racisme, capitalisme, fonamentalisme i feixisme. Els sabers i pràctiques feministes són imprescindibles per canviar-ho tot. I molts espais feministes han anat construint resistències i propostes per habilitar noves democràcies feministes on participem totes, autòctones i migrades. 

Recolzem la convocatòria de vaga que alguns sindicats, organitzacions i moviments socials impulsen per al 3 d’octubre, i fem una crida a la vaga general, social, de cures i de consum; una vaga on totes les persones puguin participar.

Fem una crida a la solidaritat feminista internacional. A Catalunya no només es juga el futur del referèndum, de la possible independència o república. Ens hi juguem les llibertats i drets de totes les persones que viuen sota el règim del 78, que a Catalunya està mostrant la seva cara més autoritària i antidemocràtica. 

Us animem a difondre i estendre la solidaritat i la sororitat per fer front la deriva feixista i fundamentalista de l’estat espanyol. Necessitem el vostre suport per convertir aquest assalt polític, judicial i policial contra nosaltres i contra Catalunya, i aquest intent de reconfiguració conservador del règim del 78, en una oportunitat feminista per desmuntar-lo des de baix, aquí i arreu.


Feministes indignades, anticapitalistes, antirracistes i antifeixistes!!!

Barcelona, 28.09.2017

No hay comentarios:

Publicar un comentario